® KRP 2013
® KRP 2013

Weerbaarheidstraining voor ouderen bij Sportschool van Dijk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een nieuw seizoen staat voor de deur bij Sportschool van Dijk. Zoals vertrouwd biedt de sportschool via Van Dijk Budosporten diverse budosporten aan voor jong en oud. Een van de opvallende activiteiten is weerbaarheidstraining voor ouderen. Op vrijdag 13 september kunt u kennismaken met deze cursus tijdens een speciale kennismakingsmiddag.

Sommige ouderen hebben op straat last van een onveilig gevoel en gaan niet graag ’s avonds de straat op. Door mee te doen aan de weerbaarheidstraining voor ouderen wordt dit gevoel getackeld. Via zes lessen leren ouderen verschillende handelingen om zichzelf te verdedigen, veelal gebaseerd op jiu jitsu, de moeder van verschillende vecht- en verdedigingssporten.

Naast een veilig gevoel zorgt de weerbaarheidstraining ook voor valpreventie. Ieder jaar raken ouderen gewond bij ongelukkige valpartijen. Op de weerbaarheidstraining leren ouderen hun val te breken. Vaak steken ouderen bij een val hun hand uit met als groot risico dat ze alles kunnen breken. Op de training leren de deelnemers hun val te breken via het maken van een vloeiende beweging.

De cursus bestaat uit zes lessen en kost slechts 30 euro. Op vrijdag 13 september kunnen ouderen van 15.00 tot 16.00 uur uitgebreid kennismaken met deze nuttige cursus tijdens de speciale kennismakingsmiddag.

Daarnaast pakt Sportschool van Dijk bij de start van het seizoen met diverse andere voordelige kennismakingscursussen van budosporten voor verschillende leeftijden. Judo voor kinderen, karate voor de jeugd, kickboxen voor kinderen vanaf 12 jaar en judo, jiu jitsu, karate, kickboxen voor senioren en een weerbaarheidstraining jiu jitsu voor jong en oud. Bekijk de advertentie op pagina 37 van De Brug voor meer informatie.

Sportschool van Dijk

Dieselstraat 2 Kampen

(038) 332 17 54

www.vandijkbudosporten.nl