Afbeelding

Het Verhaal van Kampen: Opbouw van een Hanzestad!

Cultuur

Zaterdag 14 september sluit het Verhaal van Kampen aan bij Open Monumenten Dag in de Kamper Binnenstad. Het publiek wordt tussen 13.00 en 16.00 uur verrast met kleinschalige activiteiten, muziek en acts waarbij de opbouw van Hanzestad Kampen een rol speelt in combinatie met het OMD thema ‘Plekken van Plezier’.

Met name de prachtige panden en de geschiedenis ervan staan centraal. De jongste bezoekers kunnen meebouwen aan een culturele skyline van de Hanzestad in een grote zandbak op het Koeplein. Daarnaast is het speelplein aangevuld met een reuze schommel!

Fiets mee met de theatrale rondleiding op een fietstrein langs een aantal van de mooiste plekken van Kampen. Daarnaast heeft Quintus in samenwerking met diverse muziekverenigingen, orkesten en koren een muziekroute door de gemeente Kampen samengesteld.

Hartelijke Hanzestad
Het Verhaal van Kampen is een terugkerend evenement met korte pop-up optredens, verrassende acts, muziek en activiteiten voor jong en oud. Met deze kleinschalige, culturele activiteiten wil de organisatie bezoekers aan de binnenstad een extra ervaring meegeven en uitnodigen om Kampen als Hartelijke Hanzestad nog eens te bezoeken.

Het evenement is een initiatief van de vijf culturele organisaties: de Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum Kampen, de Bibliotheek Kampen en Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie. De activiteiten zijn onder begeleiding van Kamper Events en in samenwerking met de gemeente Kampen.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00