Afbeelding

Korfballers Wit-Blauw halen ook volle winst in Dronten

· leestijd 1 minuut Sport

DRONTEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben ook het tweede duel in de veldcompetitie winnend afgesloten. Een week eerder pakte Wit-Blauw tegen Dindoa pas in de allerlaatste seconden de winst. Afgelopen zaterdag ging het een stuk eenvoudiger. ASVD/PV Systems werd met 22-27 verslagen.

Wit-Blauw begon stroef in Dronten. De thuisploeg profiteerde. De dames van ASVD schoten met scherp, wat resulteerde in een maximale voorsprong van 7-5. Wit-Blauw, wederom zonder de zieke Sander Fixe, bleef echter steeds bij. Bij een tussenstand van 11-11 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Voor Wit-Blauw was het een kwestie van de opportunistisch spelende thuisploeg uit laten razen en zelf op stoom komen en dat gebeurde ook in de tweede helft. De kwaliteiten van de ploeg van trainer Marc Houtman kwamen bovendrijven en al snel speelde Wit-Blauw een gewonnen wedstijd.

De sterk spelende Gert de Vries nam Wit-Blauw op sleeptouw en ook Tom Westerveld liet zijn heer alle hoeken van het veld zien. Via 13-15 werd er uitgelopen naar 13-19 en 15-22. Veel mooie doelpunten wisselden elkaar af. Wit-Blauw won met 22-27 en heeft in de twee gespeelde wedstrijden in de competitie de volle buit binnengehaald. Enige smetje was de gele kaart voor Maarten van Erp.

Na twee competitieronden voert Wit-Blauw samen met HKC de ranglijst aan in de overgangsklasse B. Komende zaterdag staat de Kamper derby tegen KV DOS Kampen/Veltman op het programma. De wedstrijd op Sportpark Hagenbroek begint om 15.30 uur.