Tennekes

KV DOS Kampen pakt eerste overwinning

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben de eerste zege binnen. Tweemaal Zes werd met 18-15 verslagen.

De reis van de korfballers van Tweemaal Zes vanuit Sint Maartensdijk naar Kampen verliep niet voorspoedig. Het gezelschap stond een uur in de file. Daarom begon de wedstrijd op Sportpark De Maten een half uur later dan gepland.

KV DOS had wat goed te maken. Een week eerder werd verloren van Antilopen uit Leusden. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, Daniël Lewerissa scoorde snel het eerste doelpunt.

Al snel keek DOS echter tegen een achterstand aan, doordat de tegenstander uit Sint Maartensdijk gemakkelijk de korf wist te vinden. Binnen vijftien minuten spelen stond er een achterstand van 2-7 op het scorebord.

Toch wist DOS, in tegenstelling tot vorige week, zich wel te herstellen. waardoor het gat niet te groot werd. Bij rust keek de Kamper formatie tegen een 6-8 achterstand aan.

DOS-coach Michaël Jongman zag dat zijn ploeg na rust wel de overtuiging en het vertrouwen had dat hij graag wilde zien. Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd.

Na een aantal zuivere afstandsschoten van Matthijs Bastiaan en doorloopballen van Esther Hamberg wist de thuisploeg de achterstand om te zetten in een voorsprong van vier doelpunten. Mede door een erg sterk spelende Lewerissa in de korfzone konden zijn vakgenoten keer op keer tot schot komen, waarbij Dennis van Putten er uiteindelijk vijf wist in te leggen.

Tweemaal Zes kon er niets meer tegenoverstellen en na het laatste fluitsignaal stond de terechte einduitslag van 18-15 op het bord. Matthijs Bastiaan was topscorer bij DOS met zes treffers. Zo tankte DOS vertrouwen voor de derby tegen stadsgenoot Wit-Blauw.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 20 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05