Afbeelding

Powerwalking voor een betere gezondheid, conditie en afvallen

· leestijd 1 minuut Algemeen

De powerwalkingclub Kampen en IJsselmuiden bestaat inmiddels alweer een half jaar. Powerwalking, dat is lekker wandelen maar dan met meer pit. Afgelopen voorjaar ging de powerwalkingclub Kampen - IJsselmuiden van start gegaan en hoe, licht initiatiefneemster Wilma Huisman toe. We gingen van start met een groep geweldig enthousiaste mensen. Er werd hard gewerkt en er is ook vreselijk veel gelachen. Dat laatste is ook ontzettend belangrijk. Plezier hebben in je sport maakt dat je iets blijft doen. Daarom is powerwalken ook succesvol. Het is sociaal, doet leuke contacten op en je werkt op een leuke manier aan je gezondheid.

“Powerwalking” de naam zegt het al, dat is wandelen in de buitenlucht met meer power. Powerwalken is wandelen in een stevig tempo tussen de 6 en 7 km per uur. Dat tempo haalt in het begin lang niet iedereen en dat hoeft ook niet. Na een paar lessen bouw je het tempo op en al gauw en schiet je conditie omhoog. De spierversterkende oefeningen die tussendoor gedaan worden zorgen ervoor dat je meer vet verbrand en een strakker figuur krijgt.

Powerwalking is laagdrempelig. Niet iedereen kan 20 kilo tillen maar wel iedereen draagt zijn eigen lichaamsgewicht. Ook niet iedereen kan hardlopen maar wel iedereen kan lopen. Dat is de basis van een zeer effectieve bewegingsvorm waar iedereen zijn of haar doelstelling kan bereiken.
Dit kan zijn een betere gezondheid, betere conditie, afvallen, meer energie of gewoon op een leuke manier mensen ontmoeten. De IJsselmuidense Wilma Huisman is gecertificeerd Powerwalktrainer en verzorgd de trainingen.

Een eerste proefles is gratis. Ik neem belangstellenden graag mee naar buiten om (weer) in beweging te komen en vitaal te worden. Door powerwalking wil Wilma meer mensen aan het bewegen krijgen. Een brug slaan tussen mensen die niet of (te) weinig aan beweging doen en voor mensen die zwaar en intensief sporten fysiek niet aankunnen of gewoon niet leuk vinden. Het start en verzamelpunt is bij het station kampen (stationsplein) bij de trap.

De lessen worden gegeven op
Maandagavond 19.30 uur
Woensdagochtend 9.00 uur
Donderdagavond 19.30 uur
Vrijdagochtend 9.00 uur.

Meer informatie vindt je op www.powerwalkingclub.nl of www.praktijkhormoonbalans.nl. Aanmelden kan via www.powerwalkingclub.com of via hormoonbalance@gmail.com.

All it takes is a first step!

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00