Afbeelding

Oprichting Senia-leesgroep Geschiedenis

Algemeen

In Bibliotheek Kampen wordt vrijdagavond 20 september een informatiebijeenkomst gehouden voor mensen die het leuk vinden om over geschiedenis te lezen en in contact willen komen met andere lezers.

De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesgroepen op over verschillende thema’s en brengt zo mensen die graag lezen en gelijke interesses hebben bij elkaar. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over geschiedenis te praten. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesgroep meer gaat lezen en een gesprek erover veel meerwaarde heeft.

Leidraad voor de groepen is een gevarieerde lijst van boeken over geschiedenis die is opgesteld door historici. Senia leesclubs lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met uitgebreide samenvatting en discussievragen die het gesprek structuur geven.

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op http://www.senia.nl.

Bij voldoende belangstelling kan op de bijeenkomst een leesgroep worden opgericht en een keuze worden gemaakt uit de boekenlijst. Een leesgroep bestaat gemiddeld uit 6-9 personen.

Aanvang: vrijdag 20 september, 19.00 tot 21.00 uur in de Bibliotheek, Geertje Heeringkamer op de 2e etage, Oudestraat 216, 8261 CA Kampen.

Voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00