Afbeelding

Celstraf voor neersteken beveiliger club

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 20-jarige man die op 11 mei een beveiliger van club Fatih in Kampen neerstak, heeft 4 jaar celstraf gekregen. De helft hiervan is voorwaardelijk opgelegd, bleek donderdag uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle.

De 20-jarige Giovanni K. poogde op 11 mei de beveiliger van de club om te brengen, zo achtten de rechters bewezen. Nadat K. en vrienden de club uit waren gezet, ontstond buiten ruzie. K. werd tegen de grond gewerkt. Hierop pakte hij een mes vanachter zijn broeksband en stak de beveiliger in de borst. Dit had “fataal af kunnen lopen”, aldus de rechtbank. Op de zitting twee weken terug bleek al dat op enkele millimeters na het hart werd geraakt. K. bekende gestoken te hebben, al handelde hij naar eigen zeggen in paniek. De rechtbank vindt het extra ernstig dat de steekpartij in het uitgaansleven plaats had. “Geweld brengt gevoelens van angst en onveiligheid mee bij personen die daar ongevraagd en ongewild direct of indirect getuige van zijn”, vinden de rechters.

Deskundigen achtten de 20-jarige man verminderd toerekeningsvatbaar. Door gedragsproblemen is hij nauwelijks in staat de gevolgen van zijn handelen te overzien. Vanwege die gedragsproblemen legde de rechtbank de helft van de straf voorwaardelijk op. Onderdeel van de voorwaarden is dat K. zich laat behandelen. Tegen de man was 40 maanden cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden