Afbeelding
Tennekes

Strijd om Salverda Topscorers Trofee barst weer los

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – Het Kamper voetbal maakt zich op voor een nieuw seizoen. Komende zaterdag staat de eerste competitieronde op het programma. Hiermee gaat ook de strijd om de Salverda Topscorers Trofee weer van start.

Het is de derde keer dat BrugMedia, in samenwerking met Salverda Bouw, de Salverda Topscorers Competitie organiseert. Het afgelopen seizoen ging de hoofdprijs naar Wilbert Wessels van Go-Ahead Kampen. Hij stond bijna het gehele seizoen bovenaan en maakte zeventien goals. Dat bracht hem op 34 punten. Twan Knul van DOS Kampen was het afgelopen seizoen de meest trefzekere speler in het Kamper voetbal met 22 treffers, goed voor 33 punten. Dat leverde hem vlak achter Wessels de tweede plek op in de eindrangschikking van de Salverda Topscorers Competitie. Jurrian Zandbergen eindigde als derde met 28 punten. De aanvaller van Go-Ahead scoorde veertien keer. IJVV verdiende de prijs van de minst gepasseerde verdediging. Op 5 juni werden de prijzen uitgereikt tijdens een feestavond in het zaaltje bij Broekhuizen Keukens.

Komend seizoen blijft de opzet van de strijd om de Salverda Topscorers Trofee ongewijzigd. Wederom wordt een puntensysteem gehanteerd, waarbij rekening wordt gehouden met de klasse waarin de clubs spelen. In de eerste klasse wordt het aantal doelpunten met twee vermenigvuldigd en bij de tweede en derde klasse met 1,5. Bij de vierde klasse vindt geen vermenigvuldiging plaats. De organisatie hoopt op deze manier een eerlijke verdeelsleutel te hanteren. Na elke speelronde worden de actuele tussenstanden gepubliceerd in het sportkatern van Weekblad De Brug.

Na afloop van het seizoen zullen tijdens een speciale avond de prijzen worden uitgereikt. De prijzen zijn niet alleen voor de topscorers, maar ook voor het team waarbij de topscorer speelt. Ook is er een prijs voor het team met de minste tegengoals.

De winnaar van de Salverda Topscorers Trofee wint een bedrag van 500 euro. Ook krijgt het team dat de topscorer levert 200 euro. De tweede plek in de Salverda Topscorers Competitie levert 200 euro op en de derde plek 100 euro. Het team met de minst gepasseerde verdediging wint een geldprijs van 250 euro.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden