Afbeelding
Tennekes

Reflex zit vol ambitie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Bij Reflex zijn vrijdagavond de selecties van heren 1 en dames 1 gepresenteerd. Het eerste herenteam gaat voor het kampioenschap in de topdivisie. Bij de dames ligt de lat nog hoger. “We moeten terug naar de derde divisie”, aldus trainer Gerran Eibrink van het eerste damesteam.

In de Reflexhal werden de volleyballers van Reflex volop in spotlights gezet. Daarna werd ook nog op ludieke wijze het nieuwe verenigingsshirt gepresenteerd door Roel Hendriks.

Voor de heren van Reflex 1 eindigde het afgelopen seizoen in mineur. De Kampenaren verspeelden in de laatste competitiewedstrijd de titel in de topdivisie in een rechtstreeks gevecht tegen Zevenhuizen. “Dat was wel even slikken”, vertelt Reflex-trainer Henk Gootjes. “Daar hebben we met z’n allen wel gesprekken over gevoerd. Die avond voelde ik me machteloos. Onze tegenstanders speelden op het topniveau van de eredivisie. Daar konden we niet tegenop. Ik had geen opties en was machteloos. Maar je moet ook constateren dat Zevenhuizen alles beter voor elkaar had. Ze hebben op het juiste moment gepiekt. Ze waren klaar voor de sprong naar de eredivisie. We zijn op waarde geklopt.”

Toch wil Gootjes wel even benadrukken dat Reflex toch een goed jaar heeft gedraaid. “We hebben super mooie dingen laten zien en het was gezellig binnen het team. Maar we hadden zes of zeven punten meer moeten hebben in de competitie. Dan was het niet op die laatste wedstrijd aangekomen. In de topdivisie kun je nooit verslappen.”

Wat is dit jaar de doelstelling? Een kampioenschap en niks minder? “Jazeker”, lacht Gootjes. Nee, zo zet ik het niet weg. We stellen korte termijndoelen. Van daaruit gaan we verder bouwen.” Gootjes vindt dat spelers en trainers ook moeten genieten van het moment. “Genieten van nu, maar je zet de lichtjes aan het einde aan. Daar kun je naar kijken. Daar gaan we heen.” Reflex heeft veertien man in de selectie. De 16-jarige Niels Lipke gaat als libero fungeren. Laurens Kamphuis en Thomas Sleurink sluiten aan uit de jeugd en gaan ook voor heren 2 spelen.”

Voor de dames ligt er dit seizoen de taak om de neerwaartse spiraal te stoppen. De afgelopen drie seizoenen degradeerde het eerste damesteam van Reflex, dat komend seizoen uitkomt in de promotieklasse D. “We hopen de vloek te kunnen doorbreken. De meiden moeten weer vertrouwen krijgen. Er is kwaliteit genoeg. Ze horen niet de promotieklasse thuis. Dat moeten ze bewijzen”, aldus de nieuwe trainer Gerran Eibrink. De 28-jarge Eibrink trainde het afgelopen seizoen meisjes A1 bij Reflex. Hij is gestopt als volleyballer en gaat zich nu volledig toeleggen op zijn functie als trainer. Eibrink is niet bang dat zijn ploeg onder de druk gaat bezwijken. “Sportieve druk heb je nodig om te presteren. Maar er moet ook ruimte zijn voor ontspanning en plezier. De balans moet goed zijn. Dat komt wel goed.”