Afbeelding
Tennekes

Podium voor steppers Kamperzeedijk op NK Sprint

· leestijd 1 minuut Sport

(door Brian Veltman)

HEERDE - Het NK Sprint heeft Stepteam Selles Kamperzeedijk twee zilveren medailles opgeleverd. Bij de dames mocht Hermien Koers uit IJsselmuiden het één na hoogste treetje beklimmen en plaatsgenoot Johan Klooster viel deze eer te beurt in de klasse heren junioren.

De wedstrijd werd zaterdag verreden op Skeelerbaan Heerde bij schitterend nazomerweer en een licht briesje. De jeugd reed 200 meter en tweemaal 400 meter, de volwassenen (incl. junioren) 200 meter, 400 meter en 800 meter. Het deelnemersveld telde slechts 26 steppers. Dat meer dan de helft uit jeugd bestond was wel een positief teken.

Bij de jeugd werden de titels verdeeld tussen Stepteam Versekip.nl uit Woudenberg, Stepteam Twente en Stepteam Rotterdam. Patrick Olthof uit Hengelo was te sterk voor Johan Klooster en zijn team- en stadgenoot Sven Hans pakte de titel bij de heren cadetten. Maarten Koelewijn uit Woudenberg toonde zich de snelste bij de heren pupillen. Zijn teamgenoot Yael den Outer, eveneens uit Woudenberg, won bij de dames cadetten. Het leukst vond de 13-jarige de tweede 400 meter: “Je kunt dan meer energie gebruiken dan op de 200 meter en omdat het de laatste afstand is kun je alles geven”.

Tot slot veroverde Noa Voorthuijzen uit Capelle aan de IJssel haar eerste titel bij de dames pupillen. De elfjarige was vorig jaar bij het WK naar eigen zeggen nog vierde of vijfde geworden, “maar zo’n titel is helemaal leuk”.

Linda Leysen vertrok zonder titel, maar met medaille. Als Belgische veteraan kon zij namelijk geen titelkandidaat zijn. Dit lot trof ook André Thiemann bij de heren master. Dit lid van Stepteam Twente is Duitser. Veteraan Arnold de Lange uit het Belgische Middelburg is Nederlander en kon zo wel de titel meenemen naar huis.

Bij de heren senioren veroverde Dinand Beuung van Stepteam Twente de titel. Teamgenoot Fiona Olthof tot slot is kampioen bij de dames senioren geworden.

Na afloop toonde Hermien Koers zich enigszins gelaten en realistisch: “Ik was niet fit en dit was het best haalbare. En bovendien boven verwachting”. Een soortgelijk sentiment viel te beluisteren bij de 16-jarige Johan Klooster: “Wat vooral door m’n hoofd ging was dat het voor mijn gevoel hartstikke slecht ging. Het was mooi, maar pittig. Ik heb alles gegeven en op die 800 meter moest ik maar even afzien.”