IJVV verliest bij Sparta Enschede

ENSCHEDE – Een gewenste goede start van de competitie is zaterdag uitgebleven voor IJVV. Sparta Enschede won met 3-0 van de IJsselmuidenaren. Volgens IJVV-trainer Eduard Lindeboom had er meer ingezeten. “We waren ons er niet bewust van dat er meer mogelijk was dan dit.”

Zonder de geschorste Sander Morren moest Lindeboom schuiven in de laatste linie. Dat kwam de organisatie niet ten goede. Tot overmaat van ramp bleef de ervaren Mark Homme van der Veen na de rust in de kleedkamer achter. Nadat hij een ellenboog tegen zijn hoofd gehad in de slotfase van de eerste helft was hij niet meer in staat om verder te spelen.

IJVV kwam in de 22ste minuut op achterstand. Bij een ingooi zette IJVV de boel niet goed vast. Uiteindelijk maakte Maikel Boelema de 1-0. Vlak voor rust behoedde doelman Jasper Fix IJVV voor een grotere achterstand.

IJVV kon weinig uitrichten en kwam in de 60ste minuut op een 2-0 achterstand na een cadeautje van Martijn de Kleine. Hij raakte de bal volkomen verkeerd. De bal kwam in de voeten van Jorn Jonge Poerink, die simpel de 2-0 kon aantekenen.

Nadat een schot van Gerjon van den Berg over het doel verdween, moest IJVV vanaf de 66ste minuut met tien man verder. IJVV claimde een strafschop, nadat Raymon Beuling onderuit ging in het strafschopgebied. Na protesten werd Robin Horstman met rood weggestuurd. In de 80ste minuut bepaalde Daan Akkerman de eindstand op 3-0. Beuling was vlak voor tijd nog dicht bij de eretreffer voor IJVV, maar de bal werd net voor de lijn gekeerd.

Lindeboom baalde van de nederlaag. “Sparta was niet sterk, maar wij waren ook niet in goede doen door de mutaties.”

Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41