KHC geslacht in seizoensouverture

APELDOORN – Voor KHC is de start van de competitie uitgelopen op een bittere teleurstelling. In Apeldoorn werd de Kamper eersteklasser door de plaatselijke CSV genadeloos op de pijnbank gelegd. Met een 7-1 nederlaag droop KHC af. “Een dramatische start. Dit was een wanvertoning”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

Het ging al in de beginfase helemaal fout voor KHC. De eerste kans was nog wel voor de bezoekers, maar vervolgens keek KHC na negen minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. “Als je zo begint, kun je er beter helemaal niet aan beginnen. Na de 3-0 kon ik gaan zitten”, aldus Oosterhaar.

KHC speelde nauwelijks iets klaar. In de 28ste minuut was er een kans voor Karim Gabara, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. In de 33ste minuut ging de bal op de stip na een overtreding van Jorian Wellenberg. Justin Bruins wist vervolgens de penalty te stoppen. Vlak voor rust was er weer tegenslag voor KHC. Wellenberg kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Daarmee kon het alles-of-niets-plan van Oosterhaar de prullenbak in.

In de tweede helft probeerde KHC om de schade te beperken. Dat lukte niet. In de 58ste minuut kwam CSV Apeldoorn op 4-0. Vervolgens deed KHC wat terug. Via een vrije bal werd Özhan Kardag slim aangespeeld. De spits schoot vervolgens raak in de rechterhoek. KHC kreeg daarna nog enkele kansen, maar moest ook nog drie treffers incasseren. Zo stond er na afloop een blamerende 7-1 op het scorebord.

“We zijn niet alleen door de ondergrens gegaan. We hebben op de bodem gestaan. We zijn het aan onszelf en aan de supporters verplicht om komende zaterdag tegen DOS met de mes tussen onze tanden te spelen. Anders laat je de boel in de steek”, aldus Oosterhaar.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57