Afbeelding

DOS Kampen beleeft droomstart

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen heeft zaterdag na ruim vier jaar een succesvolle rentree gemaakt in de eerste klasse. De poelenten versloegen Nunspeet met 3-0. Erik Rotman was de grote man. Hij maakte alle goals.

DOS begon goed en zette Nunspeet onder druk. Dat leidde tot schietkansen voor Allan Bakker. In de 17e minuut viel de openingstreffer. Na een overtreding op Twan Knul benutte Erik Rotman de toegekende strafschop. Na deze openingstreffer sloop er twijfel in de ploeg bij DOS. Moest de ploeg doorgaan met het onder druk zetten van Nunspeet of was consolideren een betere optie? Nunspeet kwam er beter in, maar werd niet echt gevaarlijk.

Vlak na rust was er een grote kans voor Bakker, maar zijn afwerking was niet goed. In de 54ste minuut kwam DOS op 2-0. Een prachtige treffer van Rotman. Vanaf zo’n veertig meter ramde hij de bal in het doel. Daarna nam hij ook nog de 3-0 voor zijn rekening. Na een handsbal schoot Rotman ook zijn tweede strafschop van de middag binnen.

“Het is lekker dat je thuis begint met een 3-0 overwinning tegen een op papier concurrent. We hebben verdiend gewonnen. Een fantastische start en hernieuwde kennismaking met de eerste klasse. Volgende week moeten we het weer laten zien tegen KHC. Dan moeten de grote jongens opstaan”, aldus DOS-trainer Marcel Post.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 20 uur geleden