Set Up IJsselmuiden

Holtland Accountants Set Up H1 start de competitie met knappe winst.

IJsselmuiden, 21 september - Na een goede voorbereiding mocht Holtland Accountants Set Up dan eindelijk van start in de competitie 2e Divisie A. Meteen de eerste wedstrijd thuis spelen tegen de kampioen (Dio/Bedum H2) van vorig jaar.

Met een goed gevulde tribune werd er aan de eerste set begonnen. De service werd goed op de juiste personen neergelegd bij de tegenstander zoals was afgesproken. Hierdoor werd het spel van de tegenstander wat voorspelbaarder en kon Set Up de verdediging daar goed op afstemmen. Omdat de pass goed aan het net kwam, kon de Set Up spelverdeler de aanvallers goed in stelling brengen en werd de eerste set gewonnen met 25-20.

De tweede set begon anders. De tegenstander serveerde moeilijker en Set Up liet juist wat service druk lopen. Daardoor werd de thuisploeg wat voorspelbaarder en kon Dio/Bedum een goed blok neerzetten. Zelfs het debuut van Bart Schrijver kon daar niets meer aan veranderen en dus werd de tweede set verloren met 21-25.

Gelukkig wist men in set drie en vier de service echt goed te houden en zo de druk op Dio/Bedum op te voeren. Meteen werd er een gat geslagen van een aantal punten. Deze set werd dan ook ruimschoots gewonnen door Set Up met een stand van 25-18.

De vierde set was wat spannender omdat Dio/Bedum een aantal keer aan de leiding kwam maar Set Up wist zich goed terug te knokken. Bij Dio ontbrak het antwoord en zo werd ook het vierde set gewonnen. 25-20

De enige smet op de mooie seizoenstart was de blessure van Joël Hofstede die door zijn enkel ging en het veld moest verlaten.