Afbeelding

SGP: Belastingverhoging niet nodig

Algemeen

KAMPEN - "U kon het vast al wel voorspellen. Het lijkt wel een automatische reflex: De gemeente heeft een tekort en u krijgt de rekening", aldus de SGP in een reactie op de bezuinigingsvoorstellen van het college van B en W. De partij vindt de maatregelen die voorgesteld worden weinig creatief.

"Parkeren in de binnenstad wordt duurder en de onroerend zaakbelasting (OZB) gaat stevig omhoog. En volgens het college hebt u geen reden tot klagen. In vergelijkbare steden betaald men namelijk nog meer. Tja, zo kan ik ook problemen oplossen. Als er ergens een tekort is lossen we dat op door de belastingen te verhogen. Maar thuis lukt mij dat niet op die manier. Als de cijfers op mijn rekening rood worden zal ik toch echt minder uit moeten geven. Hoe moeilijk dat ook is. En zo moet het mijns inziens in de gemeente ook. Als er een tekort is moet onderzocht worden hoe dat tekort is ontstaan en wat er aan gedaan kan worden."

De gemeente heeft een tekort van 6,1 miljoen. Er zijn volgens de SGP aantoonbaar voldoende mogelijkheden om dit bedrag te bezuinigen zonder de belastingen te verhogen. "Het voorstel van het college om inwoners en bedrijven extra te laten betalen is werkelijk onnodig. Het kan echt anders. Dat zullen we het college de komende periode laten zien."

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 15 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden