Afbeelding

Ont-moet actief in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ONT-MOET ACTIEF IN KAMPEN.

Sinds het begin van dit jaar is de Stichting Ont-moet actief in Kampen. Voor veel mensen is het een begrip geworden. Elke week beginnen tussen de 30 en 40 mensen de week positief als zij op maandagochtend een gratis kop koffie plus persoonlijke aandacht aangeboden krijgen in het restaurant van de Stadsgehoorzaal, naast de markt.

Daar worden zij gezien, krijgen ze een luisterend oor. Er ontstaan nieuwe vriendschappen, gasten maken onderling afspraken over gezamenlijke activiteiten door de week, er is de mogelijkheid tot nader contact en individuele begeleiding. Naast De Stadsgehoorzaal zijn de medewerkers van Ont-moet ook te vinden op de vrijdagmiddag in Café Paatje in de Stadskazerne en in de salon en het atrium van Woonzorgcentrum Margaretha. In het Paatje is het Ont-moetcafé om de 14 dagen vanaf 27 september in de oneven weken. In Margaretha vanaf 18 oktober elke maand een keer.

Een verdiepende activiteit die is ontstaan vanuit Ont-moet is de gespreksgroep voor mensen die vanwege hun seksuele geaardheid ‘niet normaal gevonden’ worden of die uit angst voor afwijzende reacties vanuit de omgeving in de kast blijven zitten met alle nare gevolgen van dien, de zgn. LHBTI+-gespreksgroep ‘Gewoon onszelf’. Elke maand komt deze groep samen om ervaringen te delen en samen na te denken over bewustwording en voorlichting in de gemeente Kampen. We zijn druk bezig om dit onderwerp op de agenda te krijgen bij de politieke partijen in Kampen.

Ook in de Kom-Erbij-week van 1-8 oktober a.s. is Ont-moet actief. Naast de vaste inloop op maandagochtend is er op vrijdag 4 oktober een extra Ont-moetcafé in de Stadskazerne. En op woensdag 2 oktober organiseert Ont-moet, samen met de Stadsgehoorzaal Kampen de dansvoorstelling Indigo van Vuur & Vlam Produkties. Een voorstelling die op indrukwekkende wijze laat zien wat eenzaamheid met een mens doet. Het laat zien dat eenzaamheid of sociaal isolement alle leeftijden treft en alle lagen van de bevolking. Na afloop is de mogelijk om na te praten met een hapje en een drankje.

De voorstelling is gratis, maar let op u moet wel even reserveren. Er is een voorstelling om 15.30 uur en om 20.15 uur. Reserveren kan via de site van de Stadsgehoorzaal: https://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen/indigo-kom-erbij/

Om al deze activiteiten mogelijk te maken is de Stichting op zoek naar donateurs en vrijwilligers. Meer informatie daarover bij info@stichtingont-moet.nl (tel. 0636119142)

En let op: u kunt de Stichting enorm helpen door tijdens de komende RABOClubSupport-Campagne te stemmen op Stichting Ont-moet!

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 2 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 14 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 22 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57