En weer brand een auto uit in Kampen: politie noteert gegevens omstanders (Video)

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op de Rolklaver in Kampen is maandagavond laat een bedrijfsbus grotendeels uitgebrand. De politie vermoedt brandstichting. In de omgeving van de Rolklaver en Silene zijn de afgelopen maanden meerdere voertuig- en buitenbranden geweest in alle gevallen vermoedt de politie opzet.

De brandweer kreeg de melding rond vijf voor half twaalf. Onderweg naar de melding kreeg de brandweer al door dat er flinke vlammen waren en dat er mogelijk nog gevaarlijke stoffen aan boord van de bedrijfsbus waren.
Ter plaatse bleek dat inderdaad te kloppen: achterin de bedrijfsbus werd nog (minstens) één fles acetyleen aangetroffen. Deze werd snel gekoeld en is verder geen groot gevaar meer geweest voor de omgeving. Omdat de brand grotendeels voorin de bedrijfsbus woedde, was de temperatuur in de fles acetyleen nog niet dermate hoog opgelopen dat deze voor acuut ontploffingsgevaar zorgde.
De brand is waarschijnlijk aangestoken. In Kampen zijn sinds de zomer meerdere autobranden geweest waarbij de politie opzet vermoedt. In juni vonden vier autobranden plaats aan de Veenmos, de Ooievaarsstraat in Onderdijks en aan de Rolklaver. In het laatste geval brandde een touringcar uit. Afgelopen zondagavond vond een autobrand plaats rond 21.50 uur. Zaterdagnacht vond er aan de Broedersingel ook nog een brand plaats, waarbij autobanden van de Obstaclerun die stonden opgestapeld tegen een electriciteitshuisje waren aangestoken. De politie heeft maandagavond van diverse omstanders gegevens genoteerd, waaronder kentekens en identiteitsgegevens.

Een berger is ter plaatse gekomen om de bedrijfsbus af te slepen. De eigenaar (werknemer) van de bus kon nadat de brand geblust was nog wat niet verbrand gereedschap en spullen uit de bedrijfsbus halen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00