Afbeelding
M. op den Drink

Ilse Nora Bliek twee keer reservekampioen

· leestijd 1 minuut Sport

GORSEL – Ilse Nora Bliek van de Deltaruiters heeft afgelopen weekend twee zilveren medailles veroverd bij het Nederlands kampioenschap Eventing in Gorssel. De 13-jarige Bliek eindigde individueel als tweede in de klasse L-C voor pony’s en pakte ook zilver met haar team.

Bliek begon met een heel sterke dressuurproef, beloond met 202 punten, en lag daarmee gelijk op koers voor zilver. Bij het springen viel er een balkje, maar ze bleef binnen de tijd.

In de cross reed ze ijzersterk en bleef weer binnen de tijd. Nadat alle resultaten bij elkaar waren opgeteld, kwam ze uit op een zeer verdienstelijke tweede plaats.

Daarnaast reed ze samen met Julia Vermue, Eva Jillings en Marinka Keus mee voor de teamprijs en sleepte ook op dit onderdeel zilver binnen.

Ook in de regio behaalden diverse Deltaruiters goede resultaten. Afgelopen week reed Lizzy Boer met haar pony Roosje een bixie wedstrijd in Lemelerveld. Zij behaalde met de dressuur 79 punten en een derde prijs.

Christa Wind reisde met haar paard Fredje af naar Nunspeet. In de klasse Z eindigde ze als tweede met 217 punten.

Sophie Riezebos kwam aan de start bij de Welshdag in Putten. Ze reed in de springklasse B een foutloos parcours, gevolgd door een foutloze barrage. Met 73 stijlpunten pakte ze een eerste plaats. In de dressuurklasse B was haar eerste proef goed voor 192,5 punten, goed voor een eerste plek. In haar tweede proef verzamelde ze 191,5 punten. Dat leverde haar een tweede plek op.

Bij een dressuurconcours in Noordwolde scoorden Mayke Schutte en haar pony Mr. Eclipse een zeer hoge waardering van 220 punten in de klasse B, goed voor een eerste prijs.

Roselyn Slendebroek behaalde met Goldberg’s Chilayne twee keer een eerste prijs in de klasse B bij een wedstrijd in Wezep (192,5 en 194,5 punten).