Afbeelding

Zilver voor mastervrouwen AV Isala ‘96 in finale competitie

· leestijd 1 minuut Sport

DORDRECHT - Na twee goede competitieronden in april en mei stonden de mastervrouwen van AV Isala ’96 afgelopen zondag in Dordrecht op de landelijke finale van de clubcompetitie voor atletes van 35 jaar en ouder. Ondanks enkele blessures wist de Kamper ploeg zilver te behalen, vlak achter kampioen PAC Rotterdam.

De 100 meter sprint stond als eerste op het programma. Martine Gerritsma had een behoudende start, maar wist goed door te trekken. Ze finishte in haar serie als tweede in 16.65 seconden. Greet Vrijbloed finishte in de tweede serie in een keurige 16.69 seconden.

Intussen was Joanne Pap begonnen aan haar wedstrijd verspringen. Met een persoonlijk record en clubrecord V40 van 4.23 meter was ze dik tevreden. Tiny Hellendoorn maakte het voor zichzelf heel spannend door de eerste twee pogingen ongeldig te werpen met de discus. In haar derde poging wist ze het hoofd koel te houden en liet de discus na 33.61 meter in het gras landen. Een uurtje na de sprint stond ze alweer aan de start van haar volgende onderdeel, de 400 meter. In een sterke race liep ze naar een keurige 1.11.74 minuut.

Bij afwezigheid van de licht geblesseerde Jacqueline Rustidge stonden Joke Lorist en Cindy Hoekman aan de start van de 1500 meter. Hoekman wist de finishlijn te bereiken in 6.06.15 minuten. Lorist volgde in een keurige 6.50.56 minuten. Met de kogel kwam Tiny Hellendoorn tot een afstand van 11.65 meter, goed voor de overall winst. Greet Vrijbloed steeg andermaal boven zichzelf uit door over 1.35 meter te springen. Dat leverde veel punten op. Joanne Pap won de eerste serie op de 200 meter in 31.37 seconden, wat een clubrecord betekende in de categorie V40. In dezelfde serie wist Dieke Bakker ondanks een pijnlijke achillespees te finishen in 36.18 seconden.

Na negen onderdelen was het ongekend spannend. De Isala-vrouwen bezetten de derde plaats. Het kwam aan op de afsluitende estafette. Hoewel het Isala-team het estafettestokje in een prima race rondbracht, moesten Martine Gerritsma, Dieke Bakker, Joke Lorist en Joanne Pap een gaatje laten vallen op hun directe concurrenten. Hun tijd van 1.02.05 minuut was wel goed voor een verbetering van het eigen clubrecord met ruim 2 seconden.

Na controle door de jury bleek het team van GAC Hilversum buiten het wisselvak gewisseld te hebben, wat tot diskwalificatie op dit onderdeel leidde. Hierdoor steeg het team van PAC Rotterdam naar de eerste plaats en klommen de Isala-vrouwen op naar plek twee. Een mooi resultaat ter afsluiting van het eerste competitiejaar van het team in deze samenstelling.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00