Afbeelding

Home Start helpt jonge gezinnen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Home Start ondersteunt gezinnen met kinderen van 0 tot 14 jaar. Op 4 oktober organiseren zij in het kader van de Week tegen Eenzaamheid een gezellige ochtend op de kinderboerderij van 09.30 tot 11.30 uur. In deze Brug een ervaringsverhaal van een ouder.

Marijke: “Het ging al een tijdje niet goed thuis en ik zat met de handen in het haar. Ik heb 2 jonge zoontjes, toen 3 en 1 jaar. Ik kwam niet meer uit huis en de frustraties werden steeds groter en daarom kon ik het steeds slechter aan. Mijn oudste zoontje heeft een ontwikkelingsachterstand en daarom heeft hij net wat meer aandacht nodig dan een ande kindje. Ik schaamde me er voor dat het niet meer ging, en toen het consultatiebureau Home-Start noemde wilde ik het toch graag gaan proberen.

Ik heb er geen moment spijt van gehad. Wij kregen een hele fijne vrijwilligster, Hetty. We bespraken wat de problemen waren en ze hielp me om de dingen aan te pakken die ik zelf niet meer zo zag zitten. Zo gingen we weer met de jongens naar buiten, naar de kinderboerderij, naar het park. Omdat het zo goed ging, durfde ik ook zelf weer dingen met ze te gaan ondernemen. Hetty begreep dat het zwaar was en heeft me nooit veroordeeld, wat wel mijn angst was. Nu weet ik dat het helemaal niet erg is om hulp te vragen, maar dat het juist goed is om weer positiever te worden en in een ritme te komen.

Mijn jongens en ik zijn nu veel gelukkiger, we hebben weer plezier met elkaar. Home-Start heeft daar zeker aan bijgedragen. Bel ze gerust!” Home Start is te bereiken via: 06-51689673.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21