Afbeelding

Samenwerking Judoteam IJsselmond en Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar werpt vruchten af

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Judoteam IJsselmond en Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar besloten in september 2018 de krachten te bundelen. Na een jaar kan worden gesproken over een succesvolle samenwerking. “Dit voorkomt langdurige blessures”, aldus René Derks.

Derks is een van de judotrainers van Judoteam IJsselmond. In januari 2017 besloten Stichting Budosporten van Dijk en Sportcentrum Sonnenberch wat betreft wedstrijdjudo de krachten te bundelen en werd Judoteam IJsselmond opgericht. Dat bleek een voltreffer. De afgelopen jaren werden diverse prijzen binnengesleept.

Sinds september 2018 is er een nauwe band met Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar. Elke twee weken is Joey van Dijk namens Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar aanwezig bij de training en kunnen judoka’s bij hem terecht tijdens een spreekuur. Groot voordeel is dat Van Dijk als judoka bekend is met de reguliere kwaaltjes bij het judo en erger kan voorkomen. Is er een langere behandeling nodig, dan gebeurt dat in de praktijk van Fysiotherapie Papegaaij en Tegelaar. “Joey kan snel een diagnose stellen en herkennen wat er aan de hand is. Dat voorkomt langdurige blessures”, aldus Derks.

Als fysiotherapeut en judoka wilde hij Judoteam IJsselmond graag helpen en dat werd ondersteund door Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar. Dat heeft geleid tot een perfecte samenwerking waar de sporters veel baat bij hebben. Judoka’s kunnen zo snel terecht bij fysiotherapeut Van Dijk voor diverse vragen en met hun blessures. Dit heeft een preventieve werking. Daarnaast is Van Dijk als judoka in staat om een snellere en betere diagnose te stellen. Inmiddels weten steeds meer judoka’s van Judoteam IJsselmond Van Dijk te vinden. Alle judoka’s van Stichting Budosporten van Dijk en Sportcentrum Sonnenberch zijn welkom, waarbij het wel zo is dat wedstrijdjudoka’s voorrang krijgen.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57