Afbeelding

Natuurinclusief bouwen voor groene klimaatbestendige leefomgeving

Algemeen

KAMPEN - Van 4 tot 16 oktober staat in het stadhuis een informatiestand van Het Oversticht over natuurinclusief bouwen. Natuurinclusief bouwen kan bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande gebouwen. Met kleine aanpassingen wordt de woonomgeving gezonder en wordt bijgedragen aan een klimaatbestendige omgeving.

Wie gaat bouwen of verbouwen kan nestplaatsen voor vogels en vleermuizen inbouwen. Insecten, vlinders en vogels zijn aan te trekken door beplanting of een groen dak. In de stand staan voorbeelden van verschillende maatregelen met begeleidende teksten. Daarnaast zijn er filmpjes te zien met uitleg door bewoners, een projectontwikkelaar en een architect. Er liggen ook flyers die meegenomen mogen worden.

De informatiestand over natuurinclusief bouwen is een initiatief van Het Oversticht. Zij doen dit samen met Vogelbescherming Nederland, de Zoogdierenvereniging en Natuur en Milieu Overijssel. De gemeenten Kampen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Dalfsen en Staphorst vinden natuurinclusief bouwen belangrijk. Zij werken daarom samen met Het Oversticht om de mogelijkheden in deze regio bekend te maken. Naast informatie voor inwoners organiseert Het Oversticht ook activiteiten voor bijvoorbeeld architecten, aannemers, projectontwikkelaars en woningbouworganisaties