Afbeelding

Schrijfster Ina de Wilde debuteert met roman

Algemeen

KAMPEN – Van de in Kampen geboren en getogen Ina de Wilde is deze maand de psychologische literaire roman ‘Sporen van blauwuitgekomen.

De schrijfster vertelt: "Dat het boek wordt uitgegeven is een toevalligheid. Ik schrijf al vanaf mijn zeventiende maar voornamelijk voor mijzelf, dat was ook de bedoeling met dit verhaal. Het is psychologische fictie. Al schrijvend creëer ik mijn eigen personages, ze zijn van mij, ik ga zelfs van ze houden. Nu gaan anderen het verhaal lezen en geef ik mijn wereld aan de buitenwereld. Dat is spannend!”

Ina vind het belangrijker wat een verhaal met iemand doet dan waar het verhaal over gaat. Maar ze wil toch wel iets kwijt over de inhoud: Tamar en Richard, twee geliefden, zijn twintig jaar samen. Er is een vorm van vanzelfsprekendheid in hun leven gekomen, hun leven loopt op rolletjes. Toch lijken er in de loop der jaren onuitgesproken verschillen te zijn ontstaan. Ze veranderen beiden maar veranderen ze ook samen? Tamar gaat in deze roman eerst samen met een vriendin en later alleen in Portugal op zoek naar de essentie van liefde en vertrouwen. Richard komt eveneens voor een belangrijke keuze te staan.

'Sporen van blauw' is verschenen bij uitgeverij Elikser. De roman is online te bestellen en te koop bij diverse boekwinkels. Het boek kost 16,50 euro.