Set Up IJsselmuiden

Leerzaam verlies Holtland Accountants Set Up H1.

Enkhuizen, 28 september – Na de goede start van het seizoen, met de geboekte 3-1 overwinning op DIO/Bedum HS2, was het vandaag afreizen naar Enkhuizen om het daarop te nemen tegen Matjoe HS1. Coach Peter Gaillard hamerde voorafgaand aan de wedstrijd om het eigen spelletje te spelen. Matjoe is een goed volleyballend team dat afgelopen jaar ook hoog in de competitie eindigde.

De eerste set startte Set Up te gretig aan de wedstrijd. De drang om te scoren lag hoog, waardoor er niet altijd de juiste beslissingen werden gemaakt. Er werden veel onnodige fouten gemaakt, waardoor men al snel tegen een achterstand aankeek. De set werd met 25-12 verloren.

In de tweede set probeerde Set Up IJsselmuiden zich weer te herpakken. Dit deed men middels de tegenstander serverend meer onder druk te zetten en verdedigend te gaan voor elke bal. Dit wierp zijn vruchten af. Aanvallend werd er nu meer gescoord en de score liep lange tijd gelijk op. Toch konden de IJsselmuidenaren uiteindelijk niet aan het langste eind trekken en verloren deze set met 25-21.

De stijgende lijn wist Set Up ook in de derde set vast te houden. Het vertrouwen in eigen kunnen nam toe. Zowel serverend als aanvallend werd de druk op Matjoe opgevoerd. Toch lag de foutenlast bij Set Up nog te hoog. Tot de 20 punten liepen beide teams gelijk op, maar ook deze set werd verloren door Set Up. 25-22

Omdat Set Up niet voor niks naar Enkhuizen was afgereisd, was men erop gebrand om de vierde set naar zich toe te trekken. De IJsselmuidenaren lieten een goed spel zien, waarin ze vrijuit konden spelen. Serverend werd er veel druk gezet op Matjoe wat zijn vruchten afwierp. Dit keer werd hun spel voorspelbaar, waardoor de blokkering gezet kon worden en er meer verdedigd werd. Deze set werd gewonnen door Set Up met 25-19.

Ondanks het verlies, heeft Set Up veel kunnen leren uit deze wedstrijd. Zaterdag 5 oktober staat er nog een uitwedstrijd op het programma, Lycurgus HS2 in Groningen.