Afbeelding
SSK

Open avond over sloop en herbouw gebouw Mulo

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Stichting Stadsherstel Kampen houdt op 7 november de laatste open avond in 2019. Deze gaat over het slopen van de oude Mulo en de nieuwbouw voor Philadelphia aan de 1e Ebbingestraat.

Tijdens deze avond wil SSK laten zien waar een tijdige en goede samenwerking toe kan leiden. Er wordt verteld hoe en waarom de eerste contacten met Philadelphia zijn gelegd. Ook zal SSK uitleggen waarom in dit speciale geval het beleid is aangepast. Vervolgens zal Philadelphia vertellen waarom juist voor deze plek is gekozen en wat er gaat gebeuren in de toekomst.

De gemeentelijk archeoloog vertelt over wat de aanleiding was voor archeologisch onderzoek op deze plek. Hij vertelt ook over de bijzondere aandacht die er moest zijn voor deze plek van de voormalige Joodse begraafplaats, die later verplaatst is naar IJsselmuiden.

De architect vertelt over zijn opdracht een bruikbaar gebouw te ontwerpen dat qua uitstraling doet denken aan het wederopbouwensemble dat er van 1950 tot 2019 heeft gestaan. Mede gezien de reacties uit de samenleving lijkt dat goed te zijn gelukt.

De aannemer en projectleider laten horen en zien hoe zij de uitdagingen tijdens de bouw hebben opgepakt om te komen tot een goed en deugdelijk bouwwerk. Tot slot is er aandacht voor de restauratie en het herplaatsen van een glas in lood gedenkraam uit de voormalige landbouwschool.

De open avond wordt gehouden De Leuke Hanzestad aan de IJsseldijk 12 te Kampen en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar belangstellenden moeten zich vóór 4 november aanmelden via info@stadsherstelkampen.nl.