Afbeelding

Workshop (voor)lezen met kleine kinderen

Algemeen

KAMPEN – In het kader van de Kinderboekenweek is er in de Bibliotheek op woensdagavond 9 oktober een workshop voor iedereen die graag wil weten hoe ze (voor) kunnen lezen met kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar.

De workshop is een initiatief van Berdien Westerink van Het Leesdoek en Bianca Diender van Gastouderbureau Tante Vroesh. Zij hebben elkaar regelmatig ontmoet tijdens beurzen en kwaliteitsdagen voor kinderopvang. Beiden weten hoe belangrijk en leuk (voor)lezen is voor kinderen en daarom bieden zij in samenwerking met de Bibliotheek Kampen deze workshop aan.

Tijdens de workshop kom je meer te weten waarom lezen zo belangrijk is en hoe je aan de slag kan gaan met (voor)lezen. Berdien vertelt over het belang van lezen en een leeshoek. Ze laat je zien hoe je Het Leesdoek kan inzetten bij de voorleesmomentjes. De Bibliotheek neemt je mee op reis met een interactieve wandeling door de bibliotheek, waarbij ze meer vertellen over het thema van de kinderboekenweek, de Top 10 van prentenboeken en de vele activiteiten die ze (veelal gratis) aanbieden. Renee Bouwman van Uitgeverij Poppy is aanwezig en laat je graag haar prentenboek Koekediefje zien.

De workshop start om 19.30 uur en duurt 2 uur. Deelname is gratis. Het aanmeldingsformulier staat op https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda.