Afbeelding
Foto: Bert Jansen

Licht geven

· leestijd 1 minuut Column

Wat een verrassing, dat we zo snel kunnen versoepelen! Het gaat ineens wel erg hard, (dus alert blijven), maar… Wat maakt dat het leven lichter! Ik ga er makkelijker van ademhalen. Jij ook?
Zo terugkijkend op het afgelopen jaar, is er voor een ieder van ons toch heel veel gebeurd. In mij is er beslist van alles verschoven. Om maar te noemen, dat m’n inkomen enorm is teruggevallen vorig jaar. In plaats van werk, kreeg ik tijd. Waar dat eerst angst opleverde, heeft het me uiteindelijk veel vertrouwen gegeven. Het opgeven van een bepaald gevoel van zekerheid, heeft me creatiever en alerter gemaakt. De tijd, die me toeviel met de lockdown, heb ik gebruikt om veel meer te leren over ondernemen, over me zichtbaar maken. Ik ben filmpjes gaan maken (superspannend) en… Jawel… Ik ben gaan podcasten! Deze week worden mijn eerste podcasts gelanceerd. Echt superspannend, maar ook zo tof!
Voor wie niet weet wat een Podcast is… Het is een soort privé radio, die je op je eigen tijd kunt afluisteren. Je kunt ze beluisteren op Spotify of Itunes. Zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen wat er allemaal is. Over allerlei verschillende onderwerpen is iets te vinden. Ik beluister het in de auto, tijdens het beeldhouwen of gedurende een andere activiteit, die het toelaat. Heerlijk!
Mijn eigen Podcast heet Licht op… Leven. Mijn intentie is iedereen op te roepen zo veel mogelijk Licht de wereld in te brengen. Om elkaar te inspireren om dat te doen en te delen hóe we dat doen. Hoe breng jij licht de wereld in?
Een vriendelijk woord doet zo veel! Een compliment. Of je net iets meer trainen in geduld bij de kassa, in plaats van je ergernis te tonen, iets liefs zeggen. Helpt fantastisch!
We gaan in de omgang met elkaar een andere tijd tegemoet. Gelukkig! Toch ben ik me ook zeker bewust van de zwaarte, die voor veel mensen geldt, om op te krabbelen uit het dal. De horeca, de kleine ondernemers. Laten we ze allemaal licht sturen!
Laten we betrokken blijven bij elkaar, ook in het ‘versoepeld’ omgaan met elkaar en het Licht verspreiden!
Doe je mee?


Column Carla van Olst.