Afbeelding

Veelzijdig Severinus

Column

Podcasten. Ik heb het al wel eens eerder gezegd, maar het is momenteel harstikke hip. Kletsen over je bedrijf, hobby of gewoon ter ontspanning. Dat zet je dan online en de hele wereld kan mee luisteren. Gewoon, wanneer je maar wil.
De afgelopen weken was ik te gast bij Severinus Veldhoven voor zo’n serie. Een reeks van 12 opnames kwamen eraan en ik kreeg verschillende werknemers bij de microfoon. Allemaal met een andere functie en een eigen verhaal. Ik moet zeggen dat het me verbaasd heeft hoe groot en professioneel deze organisatie is.
Nee, dit is geen verkooppraatje want mijn werk zit er al op. Ik vond het mooi om te zien hoe de fysiotherapeut net zo bevlogen was als de kok, maar ook de persoonlijk begeleider die met stralende ogen vertelde over haar werk. Ondertussen weet ik veel meer over behandelingen, waarom een diëtist zich niet alleen met afvallen bezighoudt en waarom de Severinus-opleiding zo populair is.
Natuurlijk, het is niet altijd gezellig en leuk werk, maar noem mij een baan waar het altijd gemakkelijk gaat. Tegenslag en moeilijkheden houden je ook scherp. Wat mij vooral bij is gebleven, zijn de woorden ‘dankbaar’ en ‘welkom’. Het werk wordt zeer gewaardeerd en iedereen voelt zich welkom. Dat lijkt me een mooi uitgangspunt voor veel bedrijven en instellingen. De komende weken ga ik nog naar 2 bedrijven om zo’n serie te maken (waarvan eentje Veldhovens) dus ik laat me graag verrassen!