Jordy Graat.
Jordy Graat.

Weerman Johan

· leestijd 1 minuut Column

“Goeiemorgen”, klonk het iedere zaterdag en zondagochtend in Huize Graat door de speakers. Opeen of andere manier was dat voor mij als klein jongetje al genoeg om de oren te spitsen. De radiostond aan op Omroep Brabant en het was tijd voor het praatje van Johan Verschuuren. De man die aan de vogels en de stand van zijn gras - bij wijze van spreken - kon zien wat het weer zou worden. En hij eindigde altijd met een weerspreuk waar ik als kind soms weinig van begreep, maar op latere leeftijd wel het iconische van inzag.
Ik heb hem jaren geleden een keer mogen ontmoeten en dat vond ik wel prachtig. Hij vroeg waar ik vandaan kwam en zei vervolgens dat het in Veldhoven vaak “goei weer” was. Dat had ie ongetwijfeld ook uitgezocht want als ik de interviews mag geloven stond ie voor 06.00 uur al in de tuin dingen op te meten.
Helaas is deze legendarische man afgelopen week overleden. Weer zo’n icoon die ons verlaten heeft. Natuurlijk worden we allemaal ouder maar langzaam wordt het groepje waar ik mee ben opgegroeid snel kleiner. Bij Omroep Brabant gebruiken we nog vaak zijn legendarisch “goeiemorgen” als jingle. Daar krijgen we dan vaak meteen reacties op omdat mensen het natuurlijk meteen herkennen. Dat vind ik nou mooi. Inmiddels gaan we van sneeuw naar regen en van storm naar lenteweer. Voorlopig zitten we nog even veilig binnen. En weerman Johan… Die zullen we nooit vergeten.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 4 uur geleden