Afbeelding

EXPOSITIE

· leestijd 3 minuten Cultuur

EXPOSITIE IN DE STADSKAZERNE TE KAMPEN, 20 december 2019 - 31 januari 2020 MARIJKE SNOEK exposeert haar schilderijen in de Stadskazerne te Kampen, samen met haar cursisten:

CORA VAN ANDEL, , TINEKE JEANNETTE BOS- VAN DEN BERG, CONNIE DIENDER, JAAP GROSSOUW, JOKE DE KONING GANS, ARDI LINDEBOOM, JANNEKE NENTJES, CHANTAL NIEMEIJER, GERDA SMITH.

SCHILDERCURSUS: De tekeningen en schilderijen zijn met aquarelverf, pen, acrylverf of olieverf getekend en/of geschilderd. Verdere toelichting: tijdens de lessen behandelen we onderdelen van de basisbegrippen van de teken- en schilderkunst, zoals: compositieleer, kleurgebruik, vorm enz. De basisbegrippen die in de cursus worden geleerd zijn toepasbaar op alle thema's. Het thema wordt dan ook door de cursisten zelf bepaalt, zodat ze bezig zijn met datgene waar hun belangstelling het meest naar uit gaat. Dit thema varieert van urban sketching, stadsgezichten, portretten, stilleven en bloemen tot abstracte thema's. Er is met veel plezier en inzet gewerkt en het resultaat mag er zijn! U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De werken hangen tegenover de balie van het Toerist Info Kampen en in café Paatje.

THEMA SCHILDERIJEN MARIJKE Het werk van Marijke Snoek heeft als thema 'Onderweg'. Al jaren is zij met dit thema bezig. Het blijft een boeiend thema, omdat dit over het leven zelf gaat. Een ieder gaat in zijn eigen identieke omstandigheden ergens naar toe, verblijft ergens en gaat weer op weg. Met mijn schilderijen stel ik de vraag: Waar kom je vandaan, waar verblijf je en waar ga je naar toe? De schilderijen van Marijke zijn met olieverf op doek geschilderd. Deze werken hangen op de 1ste verdieping en in het trappenhuis.

INLOOPOCHTEND SCHILDERWORKSHOP Zaterdagmorgen 11 januari a.s. zal Marijke van 10.00 - 12.00 uur in de hal een workshop schilderen geven aan haar cursisten. Wilt u meedoen? Pak de kwast en schilder uw eigen idee op het doek. Het is een leuke ervaring, die u niet snel zult vergeten!

De meeste van de schilderijen zijn te koop. Heeft u nog vragen, bijvoorbeeld over, de lessen of workshops die Marijke geeft, bel of mail gerust: Marijke Snoek, Beeldend Kunstenaar, De Maat 33, 8265 SX Kampen T: 038 337 6802 M: 06 1554 3021 E-mail: marijke_snoek@hotmail.com Website: www.marijkesnoek.nl Website: www.destadskazerne.nl Oudestraat 216, 8261 CA Kampen

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 6 uur geleden