Scratch in Burgwalkerk

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - ?Wie eerder bij de Scratch in Kampen is wezen kijken, weet dat er altijd verrassende elementen in het programma zitten?, aldus de organisatie van het evenement. ?Verrassend, maar misschien ook inmiddels een traditie.?

Onder leiding van de Kamper tenor Aart Mateboer, wordt het professioneel orkest geleid en gestuwd tot grote hoogte. Letterlijk, want bij het O Isis und Osiris dalen de klanken vanuit de lucht op de toeschouwer neer. Een koor van 130 mensen uit heel het land zingt tezamen de op die dag ingestudeerde stukken.??Hoe gaaf is het dat je 's ochtends 130 mensen bij elkaar zet die elkaar niet of nauwelijks kennen en alleen maar naar Kampen komen voor iets wat ze samen bindt, klassieke muziek zingen, en dan 's avonds klassieke highlights (bijvoorbeeld: Gloria Vivaldi, Misa criolla Ramirez en 7 Kruiswoorden Franck) laten horen met een niveau dat zijn weerga niet kent??
Aart Mateboer is de processor, de aandrijfriem, in het geheel. Hij is 's ochtends als eerste in de Burgwalkerk om de mensen op te wachten die zich hebben aangemeld. Hij verwelkomt iedereen persoonlijk en zorgt ervoor dat hij de namen van de mensen goed kent. Hij heeft hier de week vooraf aan de Scratch al op kunnen oefenen, omdat hij oefensessies heeft georganiseerd waar mensen die willen deelnemen aan de Scratch alvast hard kunnen studeren op de muziek. De ochtend van de Scratch vult zich voor de deelnemers met een pianorepetitie waarin Aart de mensen aantekeningen laat maken over de voorgenomen accenten in de stukken. Langzaamaan komen de orkestleden en de solisten (Merel van Geest, sopraan; Adélaide Rouyer, alt; Aart Mateboer, tenor; Lars Terray, bas) binnen en na de middagpauze wordt één keer het hele stuk in het echt geoefend. ?En dat allemaal om 's avonds om tien uur de toeschouwers, zangers en orkestleden met een jubelend gevoel naar huis te laten gaan; was het nu maar alvast volgend jaar, want dan kunnen we weer.?

Info: Scratch zaterdag 27 juni 2015, Burgwalkerk, toegang 10 euro. Kinderen tot 13 jaar gratis. Meedoen kan door aan te melden via www.aartmateboer.nl.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16