Afbeelding

'Uurtje Bovenkerkmuziek' met Tjaco van der Weerd

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - De Kamper musici Ab Weegenaar en Tjaco van der Weerd geven zaterdag 13 juni om 19.00 uur een concert in de Bovenkerk van Kampen. Onder de naam 'Uurtje Bovenkerkmuziek' laten ze de drie orgels van de Bovenkerk aan het publiek horen.

De muzikanten spelen een veelvoud van combinaties, zoals quatremains, als solist literatuur vertolkend en improviserend. Ook zal Ab Weegenaar de fagot bespelen waarbij hij wordt begeleid door de organist Tjaco van der Weerd op het Reil-koororgel. De verrichtingen van beide heren bij het hoofdorgel van A.A. Hinsz zijn via een beeldverbinding in de kerk te volgen.

Het programma bestaat uit bekende werken uit de klassieke muziek, zoals ?Bist du bei mir', ?Jesu joy of man's desiring' en de ?Toccata en fuga in D mol' van J.S. Bach. De organisatie: ?Verder zijn er andere bekende en enkele minder bekende maar zeer prachtige werken van vroege grootmeesters (zoals Mendelssohn etc.) te beluisteren.
Uniek is dat Weegenaar en Van der Weerd de muzikale dialoog aangaan in het improviseren op orgel en Fagot. Kortom, volgens beide heren word het zeker een waar muzikaal feest en mag u/jij dit niet missen.?

?Dat het een groot feest mag worden mag ook wel als je bedenkt dat Ab Weegenaar (61) dit jaar al weer 20 jaar de speelman van de Bovenkerk is. En Tjaco van der Weerd (25) al 5 jaar de trotse eigenaar is van zijn bedrijf Kumara Music. Aan lange, vaak saaie redevoeringen hebben de heren geen behoefte, als de muziek spreekt, het publiek in stilte geniet, dan zijn de beide musici helemaal tevreden.?
De deuren zijn vanaf 18.30 uur geopend en de toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten. Voor meer informatie zie: www.abweegenaar.nl en www.tjacovanderweerd.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.