Geert Grote keert terug in Kampen

Cultuur

KAMPEN - Geert Grote, de Stichter van de Moderne Devotie, brengt vrijdag een bezoek aan Kampen. Tijdens de rondleiding waarbij een acteur de rol van Grote op zich neemt wordt stilgestaan bij de Moderne Devotie in Kampen.

Geert Grote begint om 14.00 uur in Wilsum en loopt dan over de dijk via IJsselmuiden naar Kampen. Hij hoopt daar rond 15.15 uur aan te komen. Geert Grote bezocht tussen 1370 en 1384 meerdere keren Kampen. Hij sprak dan met vrienden, priesters en ondernemers. Iedereen is vrij om met Geert Grote op te lopen en de rondwandeling mee te maken in de binnenstad.
De rondleiding wordt georganiseerd door Mink de Vries. De Vries is godsdienstdocent die zich verdiept heeft in Geert Grote. Hij geeft verschillende rondleidingen, zoals ook over de Moderne Devotie in Deventer. De aanwezigheid van de moderne devotie in Kampen is wat enkele godsdienstkenners betreft een onderbelicht gebleven stukje geschiedenis.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16