Afbeelding

Nuffe Tantes (6+)

· leestijd 1 minuut Cultuur

DE SCHALM - Wat betekent dat eigenlijk, Nuf!? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat ‘verknipte’ tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij Kapsalon Den Groenerooij van hun vader overgenomen! Samen zitten de dames regelmatig met de handen in het haar en beleven ze een hoop rood-groene drama’s met de andere bewoners van Regenboogstad. Zo hebben ze gróte moeite huisbaas Naranja van Oranje de huur te betalen, omdat concurrente Pippa Paars álle klanten bij ze wegkaapt! Maar de dames hebben er genoeg van: “Eenuf is eenuf!”
Zondag 22 augustus, om 14.30 uur.

Tekst: Bente Aalbers - Foto: Met dank aan De Schalm.

2 kolommen van max 325 woorden

Smaak & Vermaak – Gerrie Smits en De Zaak
Na het grote succes van vorig jaar en met ruim 450 bezoekers en uitverkochte avonden, keert Smaak & Vermaak terug in ons zomerprogramma! Dineren in een theaterzaal en tussen de gangen door genieten van live entertainment? Het kan deze zomer weer in Theater de Schalm! Zaterdag 14 augustus is er weer een nieuwe editie met cabaretier Gerrie Smits en akoestische coverband De Zaak.
Van 24-07 tot 05-09 op iedere zaterdag avond, om 18.00 uur.

The 70’s Unplugged
Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze 70’s klassiekers. Vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. LOVE THE ONE YOU’RE WITH laat je de 70’s opnieuw beleven met de hits van bijvoorbeeld Crosby-Stills-Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor, Linda Ronstadt en vele anderen.
Vrijdag 20 augustus, om 20.15 uur.

Finalisten Groninger Studentencabaret
Na een intensief traject waarin zij begeleid en gecoacht worden door ervaren mensen uit het vak, gaan de drie talenten die in het najaar van 2020 de finale haalden, een tour maken langs de theaters in het hele land. Veel grote cabaretiers, onder wie Jochem Myjer, zullen je vertellen dat er niets boven Groningen gaat! Het zijn slechts een van de grote cabaretnamen, die aan het begin van hun carrière naar het noorden afreisden om daarna huiswaarts te keren als winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Ben jij erbij als er opnieuw geschiedenis wordt geschreven?
donderdag 26 augustus, om 20.15 uur.

The Sunset Travelers
Roel Spanjers, Richard van Bergen, JJ Goossens en Nico Heilijgers zijn druk bezette side-men en spelen en touren het hele jaar door met grote namen. Samen vormen zij óók The Sunset Travelers. Live brengen zij hun nieuwe album ‘Roscoe’ in een energieke en smaakvolle Southern Soul, Country, Rhythm & Blues show waarin een mengelmoes van Amerikaanse Rootsmuziek voorbij komt. Hun muzikale mentor Louisiana Blues-man Roscoe Chenier zal worden geëerd, maar ook helden als: Dr. John, The Band, Professor Longhair, Fats Domino en Chuck Berry. Daarnaast spelen zij nieuwe eigen songs. This show can easily be understood by those who don’t speak Dutch. The international language of music requires no words!
Vrijdag 27 augustus, om 20.15 uur.

Voor het complete aanbod of voor meer informatie ga je naar onze website: www.deschalm.com.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.