Afbeelding

Smaak & Vermaak

· leestijd 1 minuut Cultuur

DE SCHALM - Na het grote succes van vorig jaar en met ruim 450 bezoekers en uitverkochte avonden, keert Smaak & Vermaak terug in het zomerprogramma! Dineren in een theaterzaal en tussen de gangen door genieten van live entertainment? Het kan deze zomer weer in Theater de Schalm! 
Zaterdag 14 augustus is er weer een nieuwe editie met zangeres en songwriter Rosa Spruit en taalexpert Wim Daniëls die een voorproefje geeft op zijn voorstelling ‘Koken met taal’.
Nog tot zondag 5 september op iedere zaterdag avond, om 18.00 uur.

Tekst: Bente Aalbers - Foto: Cees van Keulen, Gerwen.

Kindercabaret Klets (6+)
In Kletskousen! komen Freek, Charlotte en Dookje plotseling terecht in een wereld zonder beeldschermen, telefoons en social media en dat is in deze tijd nogal een uitdaging. Maar deze drie eigenwijze kletskousen (bekend van de Meiden van LOS en Percossa) kletsen en zingen zich er wel doorheen. Met een piano, een ukelele en drums maakt Kindercabaret KLETS er met de voorstelling Kletskousen! één groot feest van op het podium en iedereen in de zaal is uitgenodigd!
Zondag 8 augustus, om 14.30 uur.

The Story Of Bono
Het is de laatste van de masterclassen reeks ‘The Story Of …’ met Alexander Broussard. Alexander brengt met The Volker Bros een unieke, semi-akoestische bewerkingen van het iconische materiaal van het Ierse Kwartet U2, waarbij Alexander ditmaal de lead vocals zélf voor zijn rekening neemt. U2 heeft zowel een écht seks & drugs & rock and roll-verhaal als precies het tegenovergestelde ervan. Maar alleen al over de unieke muziek zou een voorstelling lang gepraat kunnen worden.
Vrijdag 13 augustus, om 20.15 uur.

Vogel & Schaap (3+)
Vogel & Schaap zijn beste vrienden. Ze doen alles samen en beleven de grootste avonturen. Zo komt Schaap, die zich vaak van geen kwaad bewust is, regelmatig in bizarre situaties terecht. Gelukkig is Vogel er om Schaap een handje te helpen. Tijdens de voorstelling neemt Curt Fortin het publiek mee in de belevingswereld van Schaap. Samen met de kinderen gaat hij opzoek naar de oplossing, want ook hij zal best een handje of twee kunnen gebruiken. Met veel gerommel, geknutsel en zelfs een beetje muziek, beleven de kinderen een splinternieuw avontuur.
 Zondag 15 augustus, om 15.00 uur

Stand-up Comedy - Tim Hartog en Harry Glotzbach
Kom genieten van niet 1 maar 2 stand-up comedie talenten Tim Hartog en Harry Glotzbach. Harry Glotzbach neemt je mee in zijn bizar grappige kijk op de wereld. Hij gaat met elke realiteit aan de haal, improviseert er flink op los, maar blijft altijd geloofwaardig. Een bizar bezoek aan de Action, seksuele frustraties, de ondergang van de Panda, het komt allemaal aan bod met een flinke saus vileine humor eroverheen. Tim Hartog wist al op jonge leeftijd dat hij cabaretier wilde worden. Na eerst een carrière als paleontoloog te ambiëren en het een tijdje als gitarist geprobeerd te hebben gaf het vermogen te praten voor grote groepen de doorslag. Dat en het feit dat hij niet heel veel anders kon. In 2012 won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaretfestival en de Publieksprijs bij het Utrechts Cabaret Festival.
Donderdag 19 augustus, om 20.15 uur.

Voor het complete aanbod of voor meer informatie ga je naar onze website: www.deschalm.com.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden