Afbeelding

De Nederlandse Bachvereniging brengt de ultieme kerstmuziek naar Kampen

Cultuur

De Nederlandse Bachvereniging, al sinds 1921 hét Nederlandse orkest voor oude muziek en Bach in het bijzonder, speelt op woensdag 10 december in de Bovenkerk in Kampen het Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach.

Al meteen na de eerste maten van Bachs Weihnachts-Oratorium is het duidelijk: het is Kerst. Op zijn eigen zo kenmerkende wijze zette Bach het kerstverhaal op muziek. Van de herders die de goede boodschap krijgen van de engelen en blij op zoek gaan naar het kerstkind, tot de komst van de drie koningen. De muziek sluit naadloos aan bij het verhaal.

De tournee van de Nederlandse Bachvereniging - van 10 tot en met 23 december - voert door heel Nederland, met concerten in elf steden. In elke stad worden vier delen van het in totaal zes delen omvattende Weihnachts-Oratorium gespeeld. Zo klinken afwisselend cantate 1, 2, 3 en 4 en 1, 2, 5 en 6. De cantates worden afgewisseld met kerstmuziek voor viool van de zeventiende-eeuwse componist Heinrich Biber, gespeeld door concertmeester Shunske Sato.

Voor meer informatie en kaarten: http://www.bachvereniging.nl.