Afbeelding

Geerten Sterk exposeert in Expositieruimte

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - De winnaar van de Kunstprijs Kampen 2013, Geerten Sterk exposeert momenteel in de expositieruimte in de voormalige synagoge aan de IJsselkade in Kampen. De ruimte is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie loopt tot en met 1 november.

Bij het winnen van de juryprijs stond het volgende in het juryrapport: "De bekroonde kunstenaar - de jury is daar unaniem in - benaderde het meest de mix van de criteria, te weten persoonlijke visie, innoverend karakter, behandeling van de materie en inhoudelijke visie. In de ogen van de jury bouwt deze jonge kunstenaar - vijf jaar geleden is hij aan ArtEZ in Zwolle afgestudeerd - op zijn eigen wijze voort op de Hollandse traditie, waarvoor in de eerste helft van de vorige eeuw door kunstenaars als Mondriaan, Rietveld, Van Doesburg en Van der Leck het fundament is gelegd. Hij geeft daar in een persoonlijk handschrift een eigen interpretatie aan. Hij laat zich niet leiden door de waan van de dag. Consistent en integer bouwt hij zijn prenten op. De techniek die hij daarbij hanteert beheerst hij volledig. Het resultaat is een associatieve prent met zijn wortels in de geometrische kunst."

In deze eerste solo-expositie van Geerten Sterk laat hij naast veelal nieuwe prenten voor het eerst foto's zien. Deze combinatie zorgt ervoor dat er verbanden zichtbaar worden waardoor meer dan ooit een eigen wereld ontstaat. Er zijn ook een aantal kunstenaarsboeken te zien zijn.

Voor meer informatie: www.geertensterk.nl.