Het trio MOOOD Indigo combineert prettige jazz met humor en bestaat uit Pieter van Santen (piano), Ludo Deckers (contrabas) en Manon Dijkstra (zang).
Het trio MOOOD Indigo combineert prettige jazz met humor en bestaat uit Pieter van Santen (piano), Ludo Deckers (contrabas) en Manon Dijkstra (zang). Foto: Aangeleverd.

Ode aan ‘Ladies of Jazz’ op Internationale Jazz Dag

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - De BlueZZ Club Kampen staat op zondag 30 april, Internationale Jazz Dag, in het teken van de grote jazz zangeressen van weleer en van hedendaagse topzangeressen. Denk daarbij aan Ella Fitzgerald, Nina Simone, Norah Jones of Madeleine Peyroux, om er maar een paar te noemen. 

Het Haagse trio MOOOD Indigo brengt speciaal voor deze middag een ode aan de ‘Ladies of Jazz’. Internationale Jazz Dag biedt bij uitstek gelegenheid om uitgebreid stil te staan bij de mooiste en bijzondere (American Songbook) jazz songs. Dat betekent een middag met de beste vocale jazz die voor iedereen toegankelijk is. Het optreden start om 16.00 uur (deuren open vanaf 15.30 uur) bij Abdij1472 aan de Buitennieuwstraat 4 in Kampen. Tickets van 14,80 euro per stuk zijn online verkrijgbaar via www.debluezzclub.nl. Toegang aan de kassa is 16,50 euro.

Sinds 2011 heeft de UNESCO 30 april uitgeroepen tot Internationale Jazz Dag. Die dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de rol die jazz heeft gespeeld - en nog steeds speelt - in het verenigen van mensen over de hele wereld. Jazz is dé muziekstijl waarin muzikanten uit verschillende landen en culturen elkaar vinden en samen muziek maken. Het is ook de muziekstijl waarbij de meest uiteenlopende gelegenheidsformaties worden gevormd. Jazz wordt dan ook bij uitstek gezien als de vorm van muziek die staat voor dialoog tussen verschillende culturen, diversiteit, respect voor mensenrechten, vrede, het uitroeien van discriminatie en het stimuleren van vrijheid van meningsuiting. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft Internationale Jazz Dag erkend en opgenomen in de officiële kalender. Internationale Jazz Dag wordt mede geleid door pianist en componist Herbie Hancock.

De BlueZZ Club is deze dag participant van de UNESCO Internationale Jazz Dag (https://jazzday.com) en biedt met de ode aan de ‘Ladies of Jazz’ een laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met jazz of om als jazz liefhebber van deze middag te genieten.

Nick de Vries