Onno Zijlstra tijdens zijn openingswoord
Onno Zijlstra tijdens zijn openingswoord Foto: Hans Meerman

Nieuwe Quintus-expositie geopend

Cultuur Ingezonden

Zaterdag 25 november j.l. heeft Onno Zijlstra, filosoof en voormalig ArtEZ-docent, de nieuwe Quintus-expositie ‘Retro’ geopend. De titel én de opening door Zijlstra haken aan bij het culturele thema van de stad in 2024: ‘Terug naar Kampen’. Uitgangspunt bij de opening is het citaat van Sören Kierkegaard: “Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd’. Daarnaast heeft Zijlstra in zijn openingstoespraak ook het gedicht ‘Intocht, april 1946’ van Ida Gerhardt voorgedragen.

Behalve werk van aan Quintus verbonden docenten en kunstenaars, neemt ook een aantal oud-docenten deel aan de expositie Retro. Verder zijn er kunstwerken te bezichtigen van leden van het collectief GrafiekNUL38.

Met deze expositie wil Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie, laten zien wat haar professionals te bieden hebben. De tentoonstelling bevindt zich in de foyer en de benedengang van het Quintusgebouw aan de Vloeddijk in Kampen en is gratis te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden. De expositie duurt tot 9 maart 2024. U bent van harte welkom!