Afbeelding
Foto Tennekes

Kerkkoor Zingend Getuigen zoekt sopranen en alten

Cultuur

KAMPEN - De wekelijkse repetities van het kerkkoor Zingend Getuigen beginnen dinsdagavond 23 augustus. Het koor viert dit jaar haar 60-jarig bestaan en organiseert daarom een jubileumconcert op 8 oktober.

Het koor verleent jaarlijks haar medewerking aan diverse kerkdiensten en geeft een kerstconcert samen met het koor Immanuel uit Harskamp in de Bovenkerk. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor een nieuwe cd, op te nemen medio mei 2017, in volle gang. Onder leiding van dirigent Gerwin van der Plaats werkt het koor aan een uitgebreid repertoire van het eenvoudige geestelijke lied tot klassiek.

Divers ledenbestand

De organisatie vertelt: "Daarbij is zijn inspirerende wijze van musiceren een belevenis op zich. Hoewel de naam Chr. Geref. kerkkoor doet vermoeden dat alleen leden van dit kerkgenootschap welkom zouden zijn, is dit niet het geval; het ledenbestand is uiterst divers! Het koor kent een uitgebreide bezetting van tenoren en bassen, wat niet veel meer voorkomt in de huidige korenwereld. Daarom is het koor vooral op zoek naar vrouwelijke leden (sopranen en alten) alhoewel echtparen natuurlijk altijd van harte welkom zijn. Kom gerust eens vrijblijvend een repetitie bijwonen van 20.00 tot 22.00 uur in de Eben-Haëzerkerk, Buiten Nieuwstraat 67/69 in Kampen."

Meer informatie is te vinden op www.kerkkoorzg. nl .

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 20 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05