Afbeelding

Oud Kampenaar Netty van Eeden schrijft een nieuw kinderboek

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Oud-Kampenaar Netty van Eeden heeft een nieuw kinderboek geschreven genaamd Tim en Tobias bakken pannenkoeken.

"Voor vele schrijvers is een boek uitgeven een droom die uitkomt", aldus Van Eeden. Hoewel dit ook voor Netty geldt is dit nieuwe kinderboek van haar slechts het begin van de droom. Het doel van haar kinderboek Tim en Tobias bakken pannenkoeken is dat kinderen Tim en Tobias leren kennen. Netty heeft namelijk de ambitie om samen met Tim en Tobias een complete kinderboekenserie neer te gaan zetten.

In het waarmaken van deze ambitie wordt ze bijgestaan door Marieke Thomassen die de illustraties voor Tim en Tobias maakt. Om hun eerste boek uit de serie te promoten zullen Netty en Marieke het hele land doortrekken.

Netty is de eerste die op pad is gegaan. Ze startte haar promotie met een bezoek aan de Kinderdagverblijf De Stadstuin in Zutphen. Daar heeft ze de kinderen voorgelezen uit haar boek. Ook had ze een stapel pannenkoeken voor de kinderen meegenomen.

Van Eeden vertelt: "De kinderen van de Kinderdagverblijf hadden daarmee de eer om als eerste kennis te maken met Tim en Tobias. Ze kwamen erachter dat Tim en Tobias twee unieke personen zijn en lachten om hun pannenkoekenavontuur. Ook kwamen ze erachter dat mijn boeken meer zijn dan alleen leesboeken. Nadat het leesgedeelte in het boek is afgelopen begint er een doe-gedeelte."

In dit doe-gedeelte worden kinderen uitgedaagd om samen met Tim en Tobias raadsels op te lossen. "Mocht je na het lezen van dit stukje nieuwsgierig zijn geworden naar Tim en Tobias? Het boek Tim en Tobias bakken pannenkoeken is te bestellen op www.boekscout.nl. Wil je meer weten over het ontstaan van Tim en Tobias? Ga dan naar www.nettyvaneeden.nl."