Afbeelding

Jaap Zwart op twee orgels in Bovenkerk

Cultuur

KAMPEN - Jaap Zwart geeft donderdag 1 september een concert op de beide orgels van de Bovenkerk in Kampen. Het concert begint om 20.00 uur en de deuren zijn om 19.30 uur geopend.

Het programma bestaat uit werken van Johann Sebastian Bach en Max Reger. Dit jaar is een ‘Reger-herdenkingsjaar. Max Reger, die dit jaar precies honderd jaar geleden is overleden, heeft samen met zijn goede vriend Karl Straube uitgaven verzorgd van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach. De aanwijzingen in die uitgaven geven een ander beeld van Bach dan men gewend is. Tempo – en registratiewijzigingen en het gebruik van dynamiek is daarbij steevast aan de orde; dit in tegenstelling tot de meer authentieke barokke uitvoeringen, die gewoonlijk gegeven worden.

De organisatie vertelt: "Jaap Zwart heeft studie gemaakt van de Bachuitgaven van Straube en Reger, waardoor een bijzondere en boeiende uitvoering gegarandeerd is. Eerder gaf Jaap Zwart een dubbel-cd uit met Bach werken door de ‘bril van romantici’. Op dit orgelconcert klinken Reger en Bach, maar dan Bach door de bril van Reger en Straube. Dit concert is tevens het laatste concert van de donderdagserie 2016 in de Bovenkerk van Kampen. "

De verrichtingen van de organist en registranten zijn te volgen op een beamerscherm in de kerk. Kijk voor meer informatie op: www.debovenkerk.nl of www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden