''Met andere Ogen'', tentoonstelling in het Ikonenmuseum Kampen

Cultuur

Afgelopen december ging in het Ikonenmuseum Kampen de tentoonstelling ''Met andere Ogen, een nieuw perspectief op hedendaagse Orthodoxie'' van start. Deze tentoonstelling is een initiatief van INaSEC, het Institute for the Academic Study of Eastern Christianity, onderdeel van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In de tentoonstelling in de ''Timmertoren'' van het Ikonenmuseum worden hedendaagse ikonen getoond van Borislav Prodanovic uit Servië. Geïnspireerd door zijn geloof probeert Borislav nieuwe inhoud te geven aan de oude ikonentraditie. Sandra Reddin uit Groot Brittannië is fotograaf en ging tussen 2008 en 2015 mee met verschillende bedevaarten door heel Rusland.

Voor ''Weerloze Waarden'' spraken Carin Koopman en Kees Prins met Frank Bestebreurtje van InaSEC, met Borislav Prodanovic en met Sandra Reddin. De video is te vinden via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=DHzOzQwdFWE&t=14s De Engelse interviews zijn vertaald naar het Nederlands. Activeer hiervoor de ondertiteling (zie eerste symbool rechtsonder in beeld). De ondertiteling werkt als onder het symbool een rode balk verschijnt.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.