Afbeelding

Lancering podcast Land van Melk en Honing

· leestijd 1 minuut Cultuur

Podcast Land van Melk en Honing neemt de luisteraar mee door de bijzondere geschiedenis van de Noordoostpolder. Die geschiedenis begint in 1918 met de Zuiderzeewet, die de sluiting van de Afsluitdijk en de drooglegging van de eerste IJsselmeerpolder in gang zet.

De drooglegging verandert vele levens. Van degenen die er een boerderij toegewezen krijgen, van de ambachtslieden die hun heil zoeken op het nieuwe land, tot de vissers van Urk- die met de overgang van zoet naar zout water hun broodwinning in gevaar zien komen. Podcast Land van Melk en Honing vertelt die verhalen.

De makers
Makers Linda van der Pol en Bas Visscher hebben beiden opa’s en oma’s die gewerkt hebben in de jonge ‘Noord Oostelijke Polder’– de eerste IJsselmeerpolder. Toch kan het contrast tussen beiden niet groter zijn. De éen komt van Urk, uit een protestants nest, als lid van een vissersfamilie. De ander is een Luttelgeester katholiek uit een boerengeslacht.

Linda en Bas zijn beiden gespecialiseerd in (de omgang met) cultureel erfgoed. Linda van der Pol (26) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur en Cultuurgeschiedenis in Nijmegen en Utrecht. Ze is schrijver en journalist en haar werk verscheen onder andere in De Groene Amsterdammer en in De Gids. Bas Visscher (26) studeert Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam. Hij werkt als marketing- en communicatiemedewerker in de culturele sector.

Lancering
Na vele interviews, researchwerk, opnemen en monteren wordt de eerste afevering op het internet geplaatst. Daarbij wordt niet alleen online, maar óók offine stilgestaan. De podcastlancering vindt plaats op 29 november in Museum Het Oude Raadhuis op Urk, aanvang 19.00. Voor vragen kunt u contact opnemen met Linda & Bas: melkenhoningpodcast@gmail.com