Afbeelding
Erna Koelman

Vooraankondiging grootste Flevolandse evenement voor beeldende kunst

Cultuur

Vooraankondiging van de Tour of Art Flevoland, 5 en 6 oktober
Al 14 jaar vindt, tijdens het eerste weekend van oktober, de Tour of Art Flevoland plaats. Dit jaar zullen 65 Flevolandse beeldend kunstenaars, verspreid over 17 Lelystadse locaties, hun beeldende kunst tentoonstellen en daarbij zelf aanwezig zijn. De deelnemerslocaties zijn beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur.
Alle details zijn te vinden op onze website: www.tourofartflevoland.nl.

Tijdens dit weekend vindt, als extra onderdeel van de Tour of Art, in theater de Agora een heel bijzonder project plaats: ‘Quasicello’s’.
‘Quasicello’s’ zijn unieke, artistieke, ongebruikelijke strijkinstrumenten, waarbij vaak een bijzonder voorwerp de basisinspiratie vormt. Er zijn b.v pindabakjes, laboratoriumglas, trommeltjes, of andere hergebruikte materialen in verwerkt. Ze vormen daardoor een heel bijzondere verbinding tussen beeldende kunst en muziek.

Overzichtsexpositie en Opening
Van 14 september tot en met 9 oktober is er een overzichtsexpositie in de KUBUS, waar van elke deelnemer één kunstwerk te zien zal zijn.
De feestelijke opening hiervan vindt plaats op donderdagavond 19 september. Er zal weer een bijzonder openingsprogramma worden gepresenteerd.

Meer informatie
Voor de digitale versie van de brochure, zie: www.tourofartflevoland.nl/brochure-2/.
Meer details over ‘Quasicello’s, zijn te vinden op de middenpagina’s (p.12-13) van de brochure.
Voor de digitale versie van de plattegrond, zie: www.tourofartflevoland.nl/route/.
Extra informatie over de kunstenaars is te vinden op www.tourofartflevoland.nl/exposanten/.

Op de website wordt t.z.t. aangegeven wat onze belangrijkste verspreidingslocaties van de papieren brochures zijn. Deze zullen ook op enkele plaatsen in Kampen verspreid worden.

Erna Koelman
voorzitter Stichting Culturale