Afbeelding
Foto: foto Attest Communicatie

Voor een warm feest ga je naar Eetkamer De Tijd

· leestijd 1 minuut Horeca Kampen

(Door Alex de Jong @ Attest Communicatie)

KAMPEN - De avonden worden korter en weer flink kouder. Maar dat betekent niet dat je thuis met een dekentje op de bank hoeft te zitten. Wie de warmte zoekt, is bij Eetkamer De Tijd aan het juiste adres. ‘Hier aan de Botermarkt zijn we altijd in voor een gezellig feestje!’, vertelt uitbater Anne-Mieke Kolhoff. ‘Kom langs voor je verjaardagsfeest en huur ons privé af, of neem met vrienden plaats aan onze stamtafel of in onze ‘kombuis’. ‘Bestel lekkere speciaalbiertjes en geniet. Bijvoorbeeld na een avondje naar de film. Zorg ik voor wat lekkers - van het huis - erbij!’

Eetkamer De Tijd staat synoniem voor ‘een lekker drankje met vrienden, en een smakelijk hapje erbij; kortom: tijd voor gezelligheid buitenshuis. Omdat het kan. Omdat het mag. Anne-Mieke is blij dat ze ook dit najaar haar gasten weer ouderwets in de watten mag leggen.

Kombuis
Zoals daar waar eerder de kinderspeelplek was gesitueerd. Nu is deze ‘kelder’ een gezellige plek voor vriendengroepen geworden. Een knusse woonkamer waar je gezellig samen kunt chillen. ‘Het voelt alsof je in een kombuis van een schip zit’, vertelt Anne-Mieke. Dat geeft alle mogelijkheden voor een (klein) besloten feest met goede vrienden. Bier, wijn, maar natuurlijk ook heerlijke borrelhapjes of de extreem lekkere flammkuchen; je kunt het allemaal bestellen. Daarmee is de Hanzetijd in De Tijd echt aangebroken. ‘En verstomt het gesprek, dan hangt daar een groot tv-scherm waar je samen naar voetbal of een goede film kunt kijken…’

High tea, wine and beer
‘Deze tijd van het jaar, waarin de dagen korter worden en de avonden sneller vallen, zijn toch ook wel weer heel erg gezellig.’ Speciaal daarom biedt Anne-Mieke een keur aan borrelplanken, zodat je naast een lekker drankje ook nog iets ‘te snaaien’ hebt. ‘En natuurlijk deel je dat met je vrienden’, klinkt het.
Flammkuchen zijn de specialiteit van Anne-Mieke, die deze lekkernij naar eigen zeggen als eerste in Kampen introduceerde. ‘Flammkuchen hebben een knapperige bodem, belegd met verse ingrediënten. Je kunt heel veel verschillende flammkuchen op onze kaart vinden, zodat er altijd een smaak bij zit, die jou past.’ Naast de Flammkuchen serveert Eetkamer ‘De Tijd’ verschillende soorten belegde broodjes en lekkere borrelhapjes. Overdag en ‘s avonds kun je bij de Eetkamer ook terecht voor een high wine, high beer of high tea. Hierbij worden natuurlijk gepaste hapjes geserveerd. ‘Ik geniet als ik zie dat mensen zich hier thuis voelen’, zegt ze. Want ‘je thuis voelen’ was voor haar het belangrijkste doel om haar bedrijf te beginnen. ‘Hier ‘moet’ niks. Hier genieten we en nemen we ‘De Tijd’ voor elkaar.’

Nick de Vries