Afbeelding
Aangeleverd.

Ichthus College schenkt actief aandacht aan Paarse Vrijdag

Ingezonden Ingezonden

Het Ichthus College in Kampen doet op 11 december actief mee aan Paarse Vrijdag. Dat betekent dat de leerlingen tijdens dagopeningen en mentorlessen van gedachten wisselen over het belang van aandacht voor verschillende geaardheden. Ook wordt de regenboogklas gehesen en dragen zowel leerlingen als medewerkers die solidair zijn paarse kledingstukken.

Sinds 2010 is het op elke tweede vrijdag in december Paarse Vrijdag. Scholieren en studenten kunnen op deze dag door het dragen van de kleur paars hun solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Uit ervaring weet het Ichthus College dat het voor veel jongeren lastig is om over sekse, gender en seksuele diversiteit te praten. Omdat de school wil dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht de geaardheid, is besloten om Paarse Vrijdag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Gedurende mentoruren en dagopeningen wordt het onderwerp besproken, met als thema ‘Welkom zoals je bent’. Op Paarse Vrijdag wordt de regenboogvlag gehesen en de Paarse Vrijdag Krant wordt uitgedeeld, evenals polsbandjes. Zowel leerlingen als medewerkers is gevraagd om een paars kledingstuk te dragen. Het past in de visie van de school om het gesprek over dit soort maatschappelijke thema’s met elkaar te voeren.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden