Voorstelling Medan Trio vertelt ‘Het verhaal van Tareq’

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

KAMPEN - Door de coronamaatregelen moest het steeds worden verschoven, maar maandag 14 juni is het dan eindelijk zover: de bijzondere en unieke voorstelling ‘Het verhaal van Tareq’ van het Medan Trio, te zien en te horen bij Quintus in Kampen. Er zijn nog enkele gratis kaarten beschikbaar voor de voorstellingen van 10.30, 11.30 en 13.00 uur. Reserveren kan via t.brink@quintuskampen.nl.

In 2020 werd de bevrijding van Nederland in 1945 herdacht. Een actueel thema, omdat ‘Vrijheid’ van groot belang is voor de toekomst van ons land. Het onderwerp stelt vragen aan de orde als: wat betekent vrijheid voor jou en wat betekent het om te leven in een land waar vrijheid niet vanzelfsprekend is? En hoe ziet je leven eruit als je moet vluchten? Over deze vragen gaat de ontroerende en intieme voorstelling ‘Het verhaal van Tareq’ van het Medan Trio met beeld van Timon Vader. De voorstelling vol muziek, illustratie en animatie vertelt het verhaal van een Syrische vluchteling die naar Nederland kwam. “Vluchtelingen blijven vaak abstract. We staan er soms niet bij stil dat we het over mensen hebben. Maar elk mens heeft zijn eigen verhaal en daarom willen wij één van deze verhalen vertellen”, aldus het Medan Trio dat bestaat uit drie jonge, professionele musici, die elkaar tijdens hun opleiding aan HogeschoolArtEZ in Zwolle hebben leren kennen: Nathalie Schaap (zang en contrabas), Laurens Schweppe (piano) en Kasper Rietkerk (saxofoon). De laatste, een oud-leerling van het Ichthus College en van Quintus, groeide op in Kampen.
 

Timon Vader

Het Medan Trio maakt lyrische muziek, in samenspraak met beelden. Voor Het verhaal van
Tareq werd samengewerkt met Timon Vader, afgestudeerd illustrator aan de Hogeschool voor
de Kunsten Utrecht (HKU). Timon maakte talloze tekeningen, met de hand, waaruit hij
uiteindelijk een animatiefilm samenstelde. Het verhaal van Tareq kwam in aanmerking voor
een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hierdoor kon de voorstelling worden
uitgebreid waardoor het verhaal nog duidelijker verteld wordt. De voorstelling duurt ongeveer 35 minuten en is gratis. Kaarten voor maandag 14 juni zijn te reserveren via t.brink@quintuskampen.nl of bel maandagochtend vanaf 9.00 uur met 038-3371200.