Cursus ‘Samen Slim Werven’ voor koren

Ingezonden Ingezonden

KAMPEN - Een tekort aan koorleden en vrijwilligers maar geen idee hoe je dit probleem kunt aanpakken? Veel koren worstelen hiermee, vooral in deze coronatijd. Daarom organiseert Quintus de LKCA-cursus ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ voor koren op zaterdagochtend 4 september, 2 oktober en 6 november van 9.30 uur tot 12.30 uur. Aanmelden kan tot 20 augustus.

‘Samen Slim Deelnemers Werven’ is een landelijke cursus van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en biedt ondersteuning bij ledenwerving en ledenbehoud. ‘Samen Slim werven’ voor koren wordt verzorgd in Quintus Kampen aan de Vloeddijk 38 door LKCA-gecertificeerde trainers Mariëlle van Zanten en Dirkjan van Groningen. Naast de drie fysieke bijeenkomsten, is er online lesmateriaal om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Mariëlle van Zanten: “Dirkjan en ik hebben de cursus inmiddels aan enkele muziekverenigingen gegeven en nu dus speciaal voor koren. In drie zaterdagochtenden ga je op onderzoek naar de eigen unieke waarden van je koor en richten we ons op ledenbehoud. Bovendien krijg je inzicht in je eigen omgeving en leer je gericht zoeken naar nieuwe leden. Aan het einde van de cursus heb je een concreet plan dat je op korte termijn kunt inzetten. De cursus wordt ook via diverse zangbonden aangeboden en is écht een aanrader!”

Kosten en aanmelden

De eenmalige kosten per koor zijn €25 voor de inlog op de digitale omgeving waar het lesmateriaal te vinden is. Per koor kunnen er maximaal vier leden deelnemen aan de cursus (zonder extra kosten!). De trainingskosten komen voor rekening van Quintus. De lessen zijn eventueel ook zonder digitale omgeving te volgen. Aanmelden kan tot vrijdag 20 augustus via het aanmeldingsformulier, te vinden op www.quintuskampen.nl. Of stuur een mail naar info@quintuskampen.nl of m.vanzanten@quintuskampen.nl.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57