Afbeelding

Stadswandeling Genemuiden olv gids 10 augustus

Ingezonden Ingezonden

 Zin aan een zwerftocht door hartje Genemuiden? U kunt dinsdag 10 augustus mee een stadswandeling door historisch Genemuiden onder leiding van G.J. Westhoff. De wandeling begint om 13.30 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de koste zijn € 5,-. Tijdens de ca. 1,5 uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgt u veel te horen over de historie van het tapijtstadje Genemuiden. U dient vooraf te reserveren. Dat kan o.a. via 038-3857966 of de site westhoffboeken. Tijdens de rondleiding gelden de algemene richtlijnen van het RIVM.

Onderweg wordt u o.a. gewezen op bijzondere architectuur, stadsbranden, tapijtindustrie en de eenkamerwoningen waar we een kijkje bij nemen. In die kleine behuizing vlocht men de biezen en hadden honderden mattenramen hun plaats. De wandeltocht geeft ook een terugblik in de geschiedenis van de Kerk, het Heilige Geestgasthuis en het 19e-eeuwse Armenwerkhuis. Bij het bezoek aan de oude begraafplaats met het markante lijkhuisje is het goed te realiseren dat op deze strategische plek vele eeuwen geleden een groot kasteel, het zogenaamde Blokhuis, verrees. De contouren er van zijn in het straatdek aangebracht. Zin in een actieve geschiedenisles op locatie? Kom naar Genemuiden en wandel mee.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16